Predavanje u NP Risnjak, Crni lug

      Komentari isključeni za Predavanje u NP Risnjak, Crni lug

DSCF9386 (Large)U četvrtak 07.07.2016. u prostorima NP Risnjak u Crnom lugu, u organizaciji Hrvatskog saveza udruga privatnih šumovlasnika, Udruge privatnih šumovlasnika Čabar i LAG-a Gorski kotar, održano je predavanje “Mogućnosti korištenja sredstava iz europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u šumarstvu i drvnoj industriji”.

Odazvao se veliki broj zainteresiranih iz raznih područja djelovanja. Bili su tu predstavnici Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, Agencije za plaćanje, NP Risnjak, Hrvatskih šuma, Šumarskog instituta, CPRR Stara Sušica, LRA Pins, turističkih zajednica, susjednih LAG-ova, konzultantskih firmi, OPG-ova, jedinica lokalnih samouprava sa goranskog područja, savjetodavne službe i, naravno, privatni šumoposjednici kojima su ove mjere i namjenjene.

U ime organizatora, prisutne su pozdravili predsjednik UPŠ Čabar Siniša Lakota, Zdenko Bogović predsjednik HSUPŠ, te voditeljica LAG-a Gorski kotar Svjetlana Kasunić.

Predavači i teme koje smo obradili:
– Šumarske mjere u PRR 2014.-2020., g. Igor Đurišević, MPŠ
– Podnošenje zahtjeva za mjere RR, ga. Natalija Kostanjski, APPRR
– Postupak prikupljanja ponuda, g. Mario Sabljić, APPRR
– Javna nabava, ga. Martina Bukovčan, APPRR
– Isplate po projektima PRR, ga. Ivana Lepestić, APPRR
– Podrška šumoposjednicima u pripremi projekata, ga. Maja Bukovac, Savjetodavna služba
– Iskustva u pripremi projekata, g. Domagoj Toha, Hrvatski savez udruga privatnih šumovlasnika

Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali predavanju te na njemu aktivno sudjelovali. Prezentirane su i objašnjene sve relevantne informacije u vezi prijava na različite “šumarske” fondove, i to od institucija koje ih propisuju i provode. Na nama ostaje samo da ih (is)koristimo na svom području.

Hvala i svima uključenima na oranizaciji ovoga predavanja te djelatnicima NP Risnjak na odličnom gostoprimstvu!