Izvješće sa prezentacije šumarskih mjera

Posjećenost naše prve ovogodišnje prezentacije šumarskih mjera, održane 04.06.2020. u gradskoj vijećnici u Čabru bila je iznad očekivanja. Dvadesetak sudionika potvrda je koliko su šumovlasnici čabarskog kraja zaiteresirani za održivo upravljanje i gospodarenje svojom šumom. Prezentaciju je vrlo stručno ali razumljivo svakome, vodio g. Marko Zorić iz tvrtke Salix plan d.o.o. iz Zagreba a koliko su ljudi zainteresirani za šumarske mjere govori i činjenica da je nakon same prezentacije, zbog brojnih upita, zadnja točka “razno” potrajala duže od sat vremena. Nekoliko naših članova već je iskazalo interes za prijavu na mjeru konverzija i udruga će im pomoći u prikupljanju dokumentacije, kao i na samu prijavu.

Posebno smo zadovoljni što su nas u sklopu prezentacije, prvi puta u našemu kraju, posjetili predsjednik i tajnik Hrvatskog saveza udruga privatnih šumovlasnika, g. Zdenko Bogović i g. Miljenko Županić. Predsjednik HSUPŠ g. Bogović prisutnima je ukratko predstavio Savez i projekte na kojima radi, kao i položaj šumovlasnika danas u Republici Hrvatskoj.

Ukupni dojam nakon prezentacije je odličan, kako od strane prisutnih šumovlasnika koji su dobili potpune i točne informacije, tako i od nas kao organizatora zbog odlične posjećenosti i zainteresiranosti. Time se pokazalo koliko su takve prezentacije zapravo potrebne i svakako nam je dodatni motiv za organizaciju budućih.

Odgovori